zondag 10 maart 2013

Een moestuin starten

Vorig jaar kreeg de moestuinmicrobe me in haar haar macht... Veel plaats had ik niet en achteraf gezien een heel slechte plaats (nat en weinig zon) Maar toch een aantal kroppen sla en snijboontjes en wortelen kunnen oogsten... Senna (onze labrador) heeft zich ook tegoed kunnen doen aan enkele onrijpe tomaten en bloemkolen ;)


Maar de eerste stap was gezet en we zijn dan op zoek gegaan naar iets groter. Om uit te komen bij enkele tuintjes op wandelafstand van ons huis. Na enige rondvraag vond ik eindelijk wie verantwoordelijk was en we zijn ons gaan laten opschrijven... Misschien wel, als... was toen de boodschap... Afwachten dus..


Tot in januari het nieuws kwam... Er is een perceel vrij, kom even langs om alles te bespreken... Toen we langswandelden, bekeken we even het eerste tuintje... 150-200 m²... De plannen kwamen vlotjes. Maar bij de verantwoordelijke aangekomen, bleek dat we iets meer kregen dan we dachten. "Oh nee, het is niet dat perceel. Je krijgt het eerste perceel. Dat is 627 m²"


Thuis gekomen kon het plannen beginnen... Wat gingen we zetten... Hoeveel en wat kon...


De weken nadien kreeg de Boerenbond een trouwe bezoeker aan ons... Zaden, aardappelen, uien en een serre die we konden kopen met een korting van maar liefst 50% Aangezien tomaten hier zelfs als tussendoortjes gegeten worden gaat de serre van 3x6 goed van pas komen ;)


Eind februari werd het teeltplan opgesteld. Met dit als resultaat:





Op 27 februari werden de eerste planten gezaaid:
Tomaten
- crime de noir 6x
- coeur de boeuf 6x
- yellow plum 6x
Basilicum 6x
Sla Appia 6x
ijsbergsla 6x
pluksla 6x
bloemkool 6x
sluimerwten 60x
lenteuitjes 15x
ananaskers 3x


En dit is het resultaat vandaag:

lenteuitjes:


ananaskers (komt maar eentje naar boven precies, dus nog enkele bijgezaaid op 10/03)


sla en basilicum:


bloemkool:


tomaten en bloemkool:


tomaten:


sluimerwten: (die volgens mij te nat staan nu en dus hoop ik dat er niet teveel rotten... fingers crossed)


Vorige week kon nog niets gezaaid/geplant/gepoot worden, dus hebben manlief en ik ons bezig gehouden met het perk waar de fruitstruiken staan, mooi te maken en de fruitstruiken uit eigen tuin richting nieuwe tuin te verplanten. Ook hebben we het op instorten staande tuinhuis vervangen door een veel solider van 1.5x3 m.
De mesthoop is uitgevoerd en alles staat/stond klaar om op 9 maart de ploeger te verwelkomen... Maar het weer stak er een stokje voor... Afwachten nu op een nieuwe datum...

Volgende week geven ze vriesweer en sneeuw in ons kleine landje... maar daarna denk ik dat we volle bak aan de slag gaan...
Aardappelen, uien en erwten de grond in... Wortelen en bonen zaaien... Serre opstellen en nog wat andere tomaten zaaien... Het worden leuke en drukke weken :)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten